DOĞADA DERS KEYFİ

Güzel Sanatlar Lisemizin 10. Sınıf öğrencileri ile birlikte Tarih ve Coğrafya bölümlerinin ortaklaşa düzenlediği Doğada Ders etkinliği Fethipaşa korusunda gerçekleştirildi. Etkinlikte öğrencilerimiz Fethipaşa korusu ve İstanbul’daki bazı ilçelerinin adlarının etimolojilerini, İstanbul Boğazı’nın tarihi ve coğrafi önemini, boğazdan şimdiye kadar geçmiş kadırgaları, saltanat kayıklarını, şehir hatları vapurlarını, cruise ve ro-ro gemilerini, İstanbul Boğazı’nın jeolojik oluşumunu, İstanbul’un iklimini, vejatatif örtüsünü, fay hatlarını, hakim rüzgar yönlerini ve toprak tiplerini açık havada öğrendiler. Ders bitiminde öğrenciler İstanbul Boğazı’na hakim bir noktada yer alan Fethipaşa Korusu’nda manzaranın tadını çıkarıp doyasıya fotoğraf çekerek eğlendiler.

Bir yant bırakın