GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE DENİZCİLİK TARİHİ!

Tarih ve coğrafya dersleri kapsamında 10.sınıf öğrencilerimizle birlikte Beşiktaş Deniz Müzesi’ne gezi düzenledik. Gezimizde, öğrenciler, bugün olduğu gibi geçmişte de denizcilik alanında yapmış olduğu başarıları görmek ve geçmişte kullanılan kadırgaları, saltanat kayıklarını, gemi modelleri, sancaklar, haritalar ve portolanlar, tablolar, tuğralar ve armalar, bahriyeli kıyafetleri, el yazmaları, gemi baş figürleri ile silahları yakından inceleme fırsatı buldular. Ayrıca, kültürel mirasa olan duyarlılıklarını artırmak ve bugünkü uygarlığın uzun bir geçmişin eseri olduğunu kavramalarını sağlamak amacıyla Kabataş - Tophane arasındaki 16.yy - 18.yy Osmanlı mimari eserlerini (Sebilleri, Çeşmeleri, Camiileri, Külliyeleri) inceleme fırsatı da yakaladılar.

Comments are closed.