HARBİYE ASKERİ MÜZESİ’NDEYİZ!

10. sınıf öğrencilerimiz 12 Aralık 2018 tarihinde Harbiye Askeri Müzesi'ni gezdiler. Mehteran Birlik Komutanlığının mehter konserini izleme fırsatı yakaladılar. Türk tarihine olan ilgiyi geliştirmek, tarihi ve kültürel hassasiyeti arttırmak, Türk tarihini yaşayan nesillere görsel olarak aktarabilmek ve öğrencilerde kalıcı etkiler bırakabilmek amacıyla 10. Sınıf öğrencilerimiz tarih ve coğrafya öğretmenleri eşliğinde Harbiye Askeri Müzesi'ni gezerek Türklerin tarih sahnesine çıktığı yıllardan Kurtuluş Savaşı yıllarına kadar geçen zamana şahitlik ettiler. Rehber eşliğinde müzeyi gezen öğrenciler öğrendikleri bilgileri çektikleri fotoğraflarla kalıcı hale getirdiler. Müzede öğrencilerimiz canlı olarak Mehteran Birlik Komutanlığının mehter konserini de izleme fırsatı yakaladılar. Mehteran bölüğünün kısa tarihçesinin anlatımının ardından Plevne Marşı’yla başlayan konser Bolu Bey’i, Türk’ün Askeri, Genç Osman, Hücum marşı ve sonrası ile tamamlandı.

Comments are closed.