NESNEL ARAŞTIRMA RUHUYLA ÖĞRENİYORUZ..

9.sınıf öğrencilerimiz Tarih ve Coğrafya dersinde edindikleri kazanımları pekiştirmek amacıyla Eski Şark Eserleri Müzesi, Arkeoloji Müzesi, Çinili Köşk’ü ziyaret ettiler. Tarih öğretmeni Duygu AKÇAY, İstanbul Arkeoloji müzesinde bilgi kaynaklarına ulaşmanın keyifli ve büyülü bir yolu olan müzede ders işleyerek, öğrencilerimizin uygarlık tarihi konusunu anlamalarına yardımcı oldu. Ayrıca Coğrafya Öğretmeni Önder HAVLACI, mekânlarda ve heykellerde kullanılan kayaçların yapıları ve dağılışı hakkında bilgi verdi. Öğrenciler, geçmiş kültürler hakkında bilgi edindi hem de sınıf dışında farklı mekânlarda bilgiye erişmenin keyfine vardı.

Tarih öğretmeni Duygu AKÇAY, önce müzenin genel bir tanıtımını yaparak etkinliğe başladı. Daha sonra öğrencilerimiz müzede yer alan eserlerin hangi döneme ait  olduğu, malzemesinin içeriği gibi temel bilgileri alarak sadece Yakındoğu uygarlıklarından kalan eserleri değil tarihin farklı dönemlerinde izler bırakmış Anadolu, Mezopotamya, Yunan, Roma, Bizans gibi uygarlıklardan kalan çeşitli eserleri de inceleyerek, uygarlık tarihi ile ilgili nesnel bilgiler edindiler. Öğrencilerimiz, kalıcı bilgiler edinirken kültür mirasını koruma bilinci oluşturmak, uygarlığın doğuşunu ve gelişimini   nesneler, metinler aracığıyla kavrama fırsatı buldular.

Comments are closed.