14 Mart Dünya Pi Günü Kutlamaları Gerçekleşti.

İstanbul Üniversitesi Vakfı Adıgüzel Okulları-İlkokul / Ortaokul öğrencileri ‘’14 Mart Dünya Pi Günü’’ nü coşkuyla kutladı. Pi sayısı ile ilgili bilgilerin olduğu pi panosu hazırlayarak, pi resimleri boyayarak, pi kıyafetleri tasarlayarak, pi pastası yaparak, pi sayısının basamaklarını ezberlemeye çalışarak, pi tişörtleri boyayarak, pi ile başlayan kelimeleri bulmaya çalışarak, üzerinde pi sembolü olan yiyecekler yiyerek pi gününü çeşitli etkinliklerle kutladı.
Pi sayısı; bir dairenin çevresinin çapına bölümü ile elde edilen matematikteki ünlü irrasyonel sayıdır.
( 3,1415926… ) Pi sayısının en yaygın kullanılan yaklaşık değeri 3,14 olduğundan 3. Ayın 14. Günü ‘’Dünya Pi Günü’’ olarak kabul edilmiştir.