3,14 1592653589793238462643383279…….

İ.Ü.V. Adıgüzel Okulları İlkokul-Ortaokulumuzda “DÜNYA Pİ GÜNÜ” etkinlikleri düzenlendi. Etkinlikler kapsamında afiş tasarlama yarışması, Pi sayısı basamak ezberleme, ve “Büyük Risk” yarışması düzenlendi. İlk olarak öğrencilerimize “Pi” sayısı ile ilgili tanıtıcı ve bilgilendirici video gösterimi yapıldı. Ardından yapılan “”Pi’nin Kaçıncı Basamağındasın?” ve “Büyük Risk” yarışmasında öğrencilerimiz birbirleri ile kıyasıya bir mücadele sergilediler. Yarışmaların ardından öğle yemeğinde “Pi” gününe özel yemek menüsü ile karşılaşan öğrencilerimiz ardından düzenledikleri “Pi Kurabiyeleri Satışı” etkinliğinden kazandıkları parayı sosyal sorumluluk projelerimiz kapsamında Nesin Matematik Köyü’ne bağışladılar.