ALMANCA QUIZ-SHOW

İstanbul Üniversitesi Vakfı Adıgüzel Ortaokulu, Almanca dersinde 7-a ve 7-b sınıfı öğrencilerimiz dörderli iki guruba ayrıldılar . Her gurup kendine birer gurup ismi bulup kartonlara yazdılar. 1.Grubun adı ‘Die Besten ‘ ikinci grubun adı ‘ Die Gruppe Eis’ oldu. QUIZ-SHOW’UN içeriği almanya’ya yönelik genel kültür sorularından oluşuyordu. Slayt sunumunun başlamasıyla Show başladı. Öğretmenimiz hazırlamış olduğu 18 soru ve cevaplarını öğrencilere teker teker sordu. Gurupların cevapları iki öğrenciden oluşan jüri üyeleri tarafından kontrol edildi ve puanlama yapıldı.

Quiz-Show sonunda birinci olan grup ‘Die Besten ‘ adlı grup oldu.

Almanca öğretmenimiz birinci olan gruba hediyelerini verdi. Ardından ikinci gruba ve jüri üyelerine de katılımlarından dolayı teşekkür edip hediyelerini takdim etti. Öğrenciler bu aktivite ile hem eğlendiler hem de almanya’ya yönelik genel kültürlerini tekrar etmiş oldular.