BENİ GERÇEKTEN DİNLİYOR MUSUN?

İ.Ü.V. Adıgüzel Okulları İlkokul Müdür Yardımcımız Sibel Çetin, Kampüs Kreş Anaokulu velilerine “Beni Gerçekten Dinliyor Musun?” isimli seminer verdi. Anne-baba-çocuk ilişkilerinin ele alındığı seminerde Çetin, “Çocuklarınız ile iletişim kurarken onların gözünden bakabilmeniz ve onların mantığı ile düşünebilmeniz çok önemli. Özellikle de herhangi bir konuda isteğiniz veya çocuklarınızın size olan isteklerinde emir verir gibi konuşmadan daha ikna edici, açıklayıcı, çocuklarınızı tatmin edici cevaplar verin ki gerçekten onları dinlediğinizi anlasınlar. Örneğin ‘Hemen oyuncaklarını topla ya da ders çalış’ yerine ‘Arabaları sen topla, legoları ben veya haydi şu matematik sorusunu beraber çözelim’ gibi” dedi. Velileri sahneye çıkararak çocukları ile yaşadıkları diyalogları ve sıkıntıları onlardan uygulayarak göstermelerini isteyen Sibel Çetin ayrıca çocukların anne-baba ile birlikte “anne-baba ilişkisinden ortaya çıkan davranışlar” sonucu bir ebeveynlerinin daha olduğunu söyledi. Seminer boyunca etkin bir şekilde katılım sağlayan veliler seminerden oldukça memnun kaldılar.