Deniz Müzesi 2015

İstanbul Üniversite Vakfı Adıgüzel Okulları-İlkokulu 4. Sınıf öğrencilerimizle Sosyal Bilgiler dersi, “Teknolojik ürünlerin hayatımızda ve çevremizde yaptığı değişiklikleri dikkate alarak geçmişle bugünü karşılaştırır.” kazanımı uyarınca, 08.12.2015 Salı günü için İstanbul Deniz Müzesi’ne gezi düzenledik. Bu sayede öğrencilerimiz “Tarihi Kayıklar Galerisi’nde” Osmanlı Dönemi’nden kalan tarihi kadırgaları, saltanat kayıklarını, piyade kayıklarını ve Mustafa Kemal Atatürk’e ait olan sandalları görme fırsatı buldular. Bunların yanı sıra müze bünyesinde bulunan “ Ertuğrul Fırkateyni’nin Japonya Seyri Ve Sonsuzluğa Uğurlanışı” , “18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ” gibi sergileri gezerek öykülerini dinlemiş olduk.