Adiguzel-slogan

Eğitim Anlayışı

“Her şey sevgiyle başlar!” önemsenmek, fark edilmek, değerli olduğunu hissettirmek her bireyi mutlu eder. Çünkü başarıya açılan kapının anahtarı sevgi ve güvendir.

Bireyin hayata bakış açısı ancak yeni bilgileri keşfetmenin yollarını öğrenmesiyle gelişir. Hayata dair temellerin atıldığı Ataşehir Adıgüzel Eğitim Kurumları İlkokulu/Ortaokulunda öğrencinin ilgi alanlarını genişletmek, merak uyandırmak, neleri öğrenmek istediğini fark ettirmek, anlamak ve düşünmek için öğrenme amaçlarını ortaya çıkarmak amacıyla aktif, dinamik, donanımlı, güler yüzlü ve deneyimli eğitim-öğretim kadrosu tarafından tam donanımlı yetiştirilmektedir ve düşünme becerileri kazandırılmaktadır.

Okulumuzda verilen eğitim ile öğrencilere hayata dair anlamlar kazandıracak bilgileri keşfetme yolları açılır ve ilgi alanlarının desteklenerek gelişmesine imkân verilir.

Türk Milli Eğitiminin genel amaçları temel alınarak yetiştirilen Adıgüzel Eğitim Kurumları İlkokul-Ortaokul Öğrencileri;

• Anadilini ve iki yabancı dili doğru ve akıcı kullanabilen,
  • Teknolojik olarak donanımlı ve bu alandaki gelişmeleri takip eden,
  • Barış, hoşgörü, demokrasi ve insan hakları gibi temel değerlerin önemini kavrayan,
  • Geçmiş, bugün ve gelecek algısında tarih bilincini oluşturan,
  • Kendisiyle ve dünyayla ilgili tüm konularda bilimle hareket eden, kendinden emin bir şekilde fikirlerini söyleyen, dinleme becerisine sahip, bilgiyi rahatça paylaşabilmelerine yönelik iletişim becerilerini geliştiren,
  • Sorumluluk bilinci gelişmiş ve değerleri olan, ilgi ve yeteneklerine göre kültür, sanat veya spor aktivitelerine katılan, hayata hazır bireyler olarak mezun olurlar.