EKO-RÜZGAR GÜLÜ

İ.Ü.V. Adıgüzel Okulları Ortaokul 5. sınıf öğrencilerimiz Eko Okullar Projesi kapsamında “Enerji tasarrufuna yönelik ufak ip uçları ve rüzgar gülü yapımı” etkinliği gerçekleştirdiler. Almanca Öğretmenimiz Sibel Gözeten’in desteğiyle yapılan etkinliklerde ilk olarak öğrencilerimize konuya yönelik gerçek bir kısa film izlettirildi ve ardından konuyu daha anlaşılır kılmak için konuşma etkinlikleri düzenlendi. Almanca sloganlar tahtaya yazıldı ve eko okul projesine yönelik kelime-cümle kalıpları öğretildi. Öğrencilerimiz gruplar halinde konuyla ilgili kendilerini ifade eden özgün resimler yaparak kendi resim ve sloganlarını kartonların üzerine yapıştırıp bu aya yönelik yapılan eko okul projesine destek oldular. Öğrencilerimiz bu çalışmalar ile birlikte birçok rüzgar gülü de yaptılar. Gerçekleştirilen etkinlik kapsamında yeni Almanca kelime ve cümle öğrenmenin yanı sıra enerji tasarrufu yapmanın önemini daha iyi anlayan öğrencilerimiz; proje süresince yaptıkları çalışmalardan büyük keyif aldılar.