“HEDEFİNİZİ BELİRLEYİN ve ASLA VAZGEÇMEYİN”

İ.Ü.V. Adıgüzel Okulları İlkokul Müdür Yardımcımız Psikolojik Danışman Sibel Çetin İçerenköy Hasan Leyli Ortaokulu 8. Sınıf Öğrencileri’ne “Hedef Belirleme ve Motivasyon” konulu seminer verdi. Hasan Leyli Ortaokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte Sibel Çetin öğrencilere hayatın her alanında kesinlikle bir hedef belirlemeleri gerektiğini söylerken çalışmalarını da bu hedefler doğrultusunda yapmaları gerektiğini belirtti. 8. sınıf öğrencileri için yakın gelecekte en önemli aşamanın TEOG sınavı olduğunu anlatan Çetin, “Sınav sizin için bir araç; buradaki asıl hedefiniz hangi okula gitmek istediğiniz olmalı ve çalışmalarınızı bu hedefinize göre yapmalısınız. Tabi herhangi birşeyin hedef olabilmesi için de başka birine bağlı olmaması bununla birlikte somut ve net olması gerekmektedir.” dedi. Dış etkenlerin motivasyon kaybında çok önemli br yer tuttuğuna dikkat çeken Sibel Çetin öğrencilere arkadaşlarının “yapamazsın” “böyle olmaz” “sen kimsin ki” gibi sözlerine aldırış etmeden ve hiçbir zaman hayal etmekten, denemekten vazgeçmemeleri gerektiğinin altını çizdi. Seminerde Sibel Çetin’in izlettirdiği videolar ve yaptığı küçük uygulamalar öğrenciler tarafından büyük bir ilgi gördü.