Japon Kültürüyle Deneyimlerken Bilim Dolu Bir Gün Geçirdik

Okulumuz 4. sınıf öğrencileri Japonya ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 100. yıldönümü anısına Japonya Başkonsolosluğu’nun daveti ile Balta Limanı Japon Bahçesi’nde Gakken Turkey’in eğitimcileri eşliğinde Gakken Okulu’nun bilim dolu dünyasının kapılarını araladılar.

Japonya’nın İstanbul Başkonsolosluğu tarafından “Japon Çocuk Festivali” kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte Japonya İstanbul Başkonsolosu Kasahara Kenichi, öğrencilerimizi bizzat karşılayarak ağırladı ve 5 Mayıs Japonya Çocuk Bayramı’nın temeli olan “Çocukların kişiliklerine saygı duyma” felsefesini yansıttı. Öğrencilerimiz etkinlik temelli deney atölyeleri, Go okulu’nun eğitmenleri eşliğinde Japon strateji oyunu olan “Go oyunu” ve Japonya mutfağının dorayaki tatlısını deneyimledikleri workshop’ta eğlenceli ve verimli bir gün geçirdiler. İstanbul’un tarihi semtlerinden biri olan Balta Limanında bulunan Japon Bahçesi’nin huzur veren atmosferi, öğrencilere sakin ve odaklanmış bir öğrenme ortamı sunarken, Gakken Turkey’in uzman eğitmenleri eşliğinde, öğrencilerimiz strateji, gastronomi, bilim gibi çeşitli konularda pratik yapma fırsatı buldular. Öğrencilerimizin hem bilişsel hem de duygusal becerilerini geliştirmelerine olanak tanıyan verimli etkinlikler ve kültürel deneyim için Japonya Başkonsolosluğu’na, Gakken Turkey’e ve Go Okulu’na teşekkür ediyoruz.