Maket Yarışması

“ÜLKEMATİK” YARIŞMASINDAYIZ!!
İ.Ü.V. Adıgüzel Okulları Ortaokul 7.Sınıf öğrencilerimiz IrmakOkulları’nın düzenlediği
‘Ülkematik ‘isimli yarışmaya katıldılar.Öğrencilerimiz 2. yabancı dil kullanarak yaptıkları projelerini üç hafta süren bir maraton sonunda bu yarışmada ‘biz de varız ‘dediler ve hazırladıkları maketleri eğlenceli bir yolculuğa çıkardılar. Projenin amacı kültürel yaratıcılık olup öğrencilere hayal etmeyi ve hayallerini gerçekleştirebilme yeteneğini kazandırmak, el becerilerini geliştirebilmek ve özgür düşünebilme yeteneklerini yabancı dil alanında da kullanabilmeyi, öğrencilerin ikinci yabancı dilde farklı kültürler arasında bağlantı kurmalarını , yabancı dil bilgilerini kullanarak duygu ve düşüncelerini ifade etmelerini sağlamak oldu. Öğrenciler hayal ettikleri ya da var olan bir ülkeye ait maketler hazırlayıp ,maketi tanıtan bir video sunumu hazırladılar. Almanca Öğretmenimiz Sibel Gözeten’in desteği ve sınıf işbirliği ile 8 öğrencimiz çalışmalarını büyük bir keyif ve özveriyle tamamlayıp 11 Aralık 2015 tarihinde maketlerini Irmak Okullarına teslim ettiler.
Maketler;14-25 Aralık tarihleri arasında seçici kurul tarafından ön değerlendirilmeye alınacak ve Alman Konsolosluğu’ndan gelecek olan jüri tarafından 20 Ocak 2016 günü finalistler belirlenecektir.
Ödül töreni ise 19 Şubat 2016 günü Irmak Okulları’nda 10:30 -13:00 saatleri arasında gerçekleşecektir.
Şimdiden büyük bir heyecanla sonuçları bekliyor , sertifikalarımızı almayı ve ödülleri kazanmayı ümit ediyoruz.