Sorumluluk Sahibi Bireyler Yetiştiriyoruz

İlkokul ve Ortaokul öğrencilerimizin katılım gösterdiği “Sorumluluk Sahibi Gönüllü Çocuklar” projesi, okulumuzda büyük bir heyecan ve coşkuyla karşılandı. Bu projede, öğrencilerimiz isteğe bağlı olarak çeşitli görevler üstlendi ve bu sayede geleceğin sorumluluk sahibi bireyleri olmaya aday olduklarını bir kez daha kanıtladılar.

Öğrencilerimiz, Yemekhane Sorumlusu, Kütüphane Sorumlusu, Görsel Sanatlar Asistanı, Nöbetçi Öğrenci ve Öğrenci İşleri Sorumlusu gibi çeşitli görev tanımlarıyla çalışmalarını yaptılar. Her bir görev, öğrencilere farklı beceriler kazandırdı ve onları günlük okul yaşamının bir parçası haline getirdi.

Yemekhane Sorumlusu olarak görev alan öğrencilerimiz, yemekhane düzenini sağlamak ve arkadaşlarına yardımcı olmak gibi önemli bir sorumluluğu üstlenirken, Kütüphane Sorumlusu olan öğrencilerimiz ise kütüphanenin düzenini koruyarak diğer öğrencilere yardımcı oldular ve kitapların düzenli bir şekilde yerleştirilmesine destek verdiler.

Görsel Sanatlar Asistanı olarak görev alan öğrencilerimiz, sanatsal faaliyetlerde öğretmenlere yardımcı olarak öğrencilerin yaratıcılıklarını desteklediler. Nöbetçi Öğrenci olarak seçilen öğrencilerimiz, okulun düzenini sağlamak ve disiplini korumak için aktif bir rol üstlendiler. Öğrenci İşleri Sorumlusu olarak görev alan öğrencilerimiz ise okul etkinliklerinin planlanması ve yönetilmesinde öncü bir rol oynadılar.

Bu görevler sayesinde öğrencilerimizin empati, sorumluluk ve yardımlaşma konusundaki farkındalıkları arttı. Aynı zamanda, liderlik becerileri gelişti ve işbirliği yapma yetenekleri güçlendi. Bu projenin başarısı, öğrencilerimizin kendilerine duydukları güveni arttırdı ve gelecekte karşılaşacakları sorumlulukları daha cesaretle üstlenmelerine yardımcı oldu. Gelecek yıllarda da benzer projelerle öğrencilerimizin potansiyellerini desteklemeye devam edeceğiz.