2014-2015 ÖĞRENCİ MECLİSİ SEÇİMİ SONUÇLANDI…

Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri çalışmaları; hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, öğrencilere seçme, seçilme ve demokrasi kültürünün kazandırılması, katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturmak amacıyla her yıl düzenli olarak okulumuzca yapılmakta ve çalışmaları yürütülmektedir. 

Bu yıl da seçimlerden önce öğrencilerimiz partilerini kurup, logolarını hazırlayıp, üyeleri, yapacakları çalışmaları belirttikleri bildirilerini seçim komisyonuna ilettiler, seçim komisyonu tarafından kabul edildikten sonra propaganda çalışmalarına başladılar. Propaganda çalışmaları 10 Ekim Cuma günü sonlandı. Heyecanla seçim ve seçim sonuçları beklenmeye başlandı.
Merakla beklenen 2014 İstanbul Üniversitesi Vakfı Adıgüzel Okulları İlkokulu/Ortaokulu Öğrenci Meclisi Seçimleri, 13 Ekim 2014 Pazartesi günü büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Bu yıl seçimlere 5, 6, 7, 8.sınıflardan birer parti olmak üzere ADP (Atatürk ve Demokrasi Partisi), DCP (Demokrasi ve Cumhuriyet Partisi), EBP (Eğitim ve Bilim Partisi), ÖEP (Özgür Eğlence Partisi) katıldı.
Tüm Öğrencilerimiz okul bahçesinde toplanarak parti sözcülerinin konuşmalarını dinlediler. Her öğrencinin oy kullanımından sonra merak ve heyecanla bekleyişi oyların seçim kurulu tarafından sayılması ve sonuçların açıklanmasıyla son buldu. ADP 139 oy, DCP 60 oy, EBP 30 oy, ÖEP 14 oy aldı. Dört partiyi de kutluyor, ADP’ye çalışmalarında başarılar diliyoruz.