“Beslenme Dostu Projesi” Okul Sertifikası Almaya Hak Kazandık.

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programının “Okullarda Obezite ile Mücadelede Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması” başlığı kapsamında, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi amacı ile “Beslenme Dostu Okul Projesi” yürütülmekte ve okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir.  Avrupa bölgesindeki 17 ülkenin dahil olduğu Dünya Sağlık Örgütünün “Nutrition Friendly Schools Initiatives- Beslenme Dostu Okul Girişimi” Millî Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığımız arasında imzalanan protokol ile ülkemizde başlatılmıştır. Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel ve/veya kamu; okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsamakta olan Beslenme Dostu Okul Programı için 2014 yılında yapılan denetimler sonucu başvuruda bulunan 229 okuldan 44 okul Beslenme Dostu Okul Sertifikası almaya hak kazandı.

Bu kapsamda, İstanbul Üniversitesi Vakfı Adıgüzel Okulları-İlkokul/Ortaokul, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan denetimde sağlıklı beslenme koşullarına uygun bulunduğundan 2013-2016 yılları arasında geçerli olan “Beslenme Dostu Okul” sertifikası almaya hak kazandı. İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü binasında yapılan törende özverili çalışmalarından dolayı okullarımız adına Müdürümüz Sayın Meral AYDIN’a,  İstanbul Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa ÖZDEMİR tarafından sertifika takdim edildi. Daha önce Beyaz Bayrak, Yeşil Bayrak ve Mavi Gök Yeşil Yaprak sertifikalarını almaya hak kazanan İstanbul Üniversitesi Vakfı Adıgüzel Okulları-İlkokul/Ortaokulu  uluslararası çevreci okul, temiz okul, sağlıklı okul unvanlarından sonra beslenme dostu okul unvanı da almaya hak kazanmış oldu.