“İş Hayatını Öğreniyorum”da Satışlar Yapıldı

İstanbul Üniversitesi Vakfı Adıgüzel Okulları-Ortaokulu 8. Sınıf öğrencileri “İş Hayatını Öğreniyorum” girişimcilik projesi kapsamında bir etkinlik gerçekleştirdi. Öğrenciler 15 Mayıs Cuma Günü ikindi kahvaltısında okuldaki arkadaşlarına temsili para ile poğaça, simit ve meyve suyu satışı yaptılar. “1986’dan Beri Meşhur Adıgüzel Poğaçacısı” ve “ Simit Bükücüler” olmak üzere 2 gruba ayrılan öğrenciler; seyyar satış, ilginç sloganlar ve şeker dağıtma promosyonu gibi çeşitli satış teknikleri uygulayarak ellerindeki yiyecekleri arkadaşlarına satmaya çalıştılar.
Öğrencilere iş hayatını tanıma, ekip çalışması yapabilme, zaman yönetme, reklam, pazarlama, satış becerileri kazandırmayı hedefleyen bu proje kapsamında “Simit Bükücüler” grubu 81 TL kar ederek kazanan taraf oldu ve kar ettikleri para ile yemek ödülünü hak etti. Etkinlikte Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksek Okulu İşletme Bölümü Bölüm Başkanları gözlem yapıp kriterleri değerlendirirken Radyo Televizyon Bölümü öğrencileri de etkinlik boyunca çekim yaparak projeye destek verdi.