MAYIS AY’I ECO-OKUL PROJEMİZ

ALMANCA DERSİNDE MAYIS AY’I ECO-OKUL PROJEMİZ

Mayıs ay’ı eco –okul projesi olarak 8.sınıf öğrencilerimizle almanca dersinde;Kullanmış olduğumuz elektronik eşyaların ör. Cep telefonu , bilgisayar, kamera gibi ürünlerin eskimeden yani ekonomik ömrünü tamamlamadan değiştirilmemesi gibi konularda konuşulup sınıf panosunun hazırlanması”adlı projemizigerçekleştirdik.

* Öğretmen öncelikle konuya yönelik gerçek bir kısa film izlettirdi. Bilgi amaçlı izlenen bu bilgilendirme filminden sonra resimlerle öğrencilere konuyu daha anlaşılır kılmak için konuşma etkinlikleri düzenledi.

1. Öğretmen konuya yönelik resimleri tahtaya yapıştırdı. Öğrenciler resimler yardımıyla konuyu anlayıp kendilerini ifade etmeye çalıştılar.İsraf etmenin ne kadar kötü olduğunu resimlerden de anlayarak kendilerini rahatça ifade etmeye çalıştılar.
  2. Ardından konuya yönelik almanca sloganlar tahtaya yazılarak öğrencilerle üzerinde tartışıldı.
  3. Aşırı tüketim adlı eco okul proje konusuna yönelik almanca kelime ve cümle kalıpları öğretildi.
  4. Konu anlaşıldıktan sonra öğrenciler gruplara ayrılarak , birlikte konuyu anlatan , kendilerini özgürce ifade eden resimler yaptılar.
  5. Her grup kendi resim ve sloganlarını karton üzerine yapıştırarak bu aya yönelik eco okul projesine almanca dersinde destek oldular.
  6. Öğretmen yapılan aktiviteler esnasında keyifle geçen süreyi fotoğraflandırdı.

Öğrenciler yapılan çalışmadan büyük keyif aldılar. Bunun yanında almanca olarak bu konuda yeni kelime ve cümleleri öğrenmiş oldular.En önemlisi de yapılan aşırı tüketim alışkanlıklarının bir kez daha ne kadar kötü bir alışkanlık olduğunu görüp dikkatli tüketiciler olmaları gerektiğini anlamış oldular.

Bu şekilde Eko okul çalışması  tamamlanmış oldu.

Hazırlanmış olan materyaller sınıf panolarına asılarak

resimlendirildi.