“Sanatı Sokağa Taşıdık” 06-09 Mayıs Sanat Haftası Etkinliği

İstanbul Üniversitesi Vakfı Adıguzel Okulları, Ataşehir Cumhuriyet Parkında 06-07-08-09 Mayıs 2015 tarihlerinde Sanat Haftası etkinliği düzenlenecektir. Anaokulu-İlkokul-Ortaokulu yaş gruplarının katılacağı etkinlikte 5 atölye çalışması yapılacaktır.

PROJE TANIMI

Projenin Özeti : Ülkemizdeki gelir dağılımı dengesizlikleri nedeniyle her sosyal katman sanat ürünlerine kolaylıkla ulaşamamaktadır, dolayısıyla farklı sosyal katmanlardan genç, öğrenci, yaşlı, çalışan, engelli vatandaşların sanatsal çalışma ve ürünlere ulaşabilir olmasını sağlamak, sanatı kamusal alanda yaymak ve paylaşmak. Sanatın hayatımızda kapladığı alanları düşündüğümüzde, belki de hayatın kendisinin sanat olduğunu görebiliriz.Sanatçı adayı genç öğrencilerimizin kamuya açık alanlarda sanat faaliyetlerini toplumun diğer sosyal katmanlarıyla paylaşmaları kültür sanat eğitiminin kamusal alanda yaygınlaşmasını sağlayacaktır. Öğrencilerimiz sanat yoluyla sosyal sorumluluk projesine dâhil olacaklardır.

1. Projenin Amacı:
    • Sanatın yaygınlaştırılmasını sağlamak,
    • İlçemiz estetik anlayışına katkıda bulunmak,
    • Eğitimde sanatın ve sanatçının önemini vurgulamak,
    • Genç ve çocuklarımızın sanat yoluyla iletişim becerilerini geliştirmek,
    • Genç ve çocuklarımızda çevre bilincini oluşturmak,
    • Kamuya açık alanlarda sanatsal faaliyetlerin çoğalmasını sağlamak.
    • Doğal yaşam ve çevreyle ilgili sosyal duyarlılığı arttırmak.
  1. Projenin Hedef Grupları:

(1) Profesyonel ve amatör anlamda plastik sanatların içinde bulunan insanların ve kurumların yanı sıra (2) sanatçı ve sanatsever adayı gençler, (3) anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencileri, (4) ve sanatın niteliğine meraklı ve ilgili çevreler ve katmanlar.

1. Projenin Temel Faaliyetleri:

İstanbul Üniversitesi Vakfı Özel Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi sanat haftası ‘Sanatla Hayatı seviyorum’ Projesi, bir haftalık süre içerisinde 4 farklı istasyonda faaliyet halinde olacak ve hedeflerini gerçekleştirecektir. Faaliyet çerçevesinde workshoplar, güzel sanatlar lisesi öğrencilerinin eserlerinden oluşan sergi, müzik dinletileri yer alacaktır.

c.1.   Workshoplar

• Heykel atölyesi (Pisagor)

Katılımcılara kısa heykel bilgisi verildikten sonra 15 dk içerisinde verilecek malzeme ile üç boyutlu bir ürün çıkarması istenir. Katılımcılar ürünlerini giderken yanlarında götürebilir.

• Resim atölyesi (Müziğin rengi)

Katılımcılara müzik ve resim sanatı hakkında bilgi verilir, daha sonra enstrümantal bir müzik dinletilir ve ardından müzikteki armoni ve ritim dikkate alınarak resim çalışması yapılır.

• Müzik atölyesi (Lekenin ritmi)

Resim ve Müzik arasındaki ortak temel sanat değerleri anlatılır, daha sonra gösterilecek resimlerin ritimleri Orff çalgılarıyla tekrarlanır.

• Fotoğraf atölyesi (Neşeli fotoğraflar)

Öğrencilerin resimlediği ahşapların portre tarafları boş bırakılarak katılımcıların resimlerin arkasına geçerek fotoğraf çektirmeleri ve aynı anda fotoğraflarını almaları sağlanır.

• Ebru Atölyesi

Öğrenciler farklı resim teknikleri konusunda bilgilendirildikten sonra klasik resim tekniklerinden biri olan ebru sanatı uygulamasına geçilir.

c.2.   Sergi                                Güzel Sanatlar lisesi öğrencilerinin eserlerinden oluşan açık hava sergisi

c.3.   Müzik dinletileri           Farklı noktalarda bulunan müzik öğrencilerimiz kendi enstrüman dinletilerini gerçekleştirir bu sayede katılımcıların daha önceden tanık olmadıkları birçok enstrümanla tanışıp canlı performans izleme şansı elde ederler.

Katılım;

Ataşehir İlçe Milli Eğitime bağlı anaokulu, ilkokul ve Ortaokulların katılımı sağlanacaktır.

Öğrenci ve öğretmenlerimizden oluşacak ziyaretçi giriş ve katılımı organize edecek ekip kurulacaktır.

İstanbul Üniversitesi Vakfı Özel Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi, her istasyonda en az 3 öğrenci ve 1 öğretmen görevlendirecektir.

Etkinlik 09: 30 – 14: 30 saatleri arasında  4 gün süresince uygulanacaktır.

Video ve fotoğraf çekimi yapılacaktır.